Bútorok szállítása

A bútorok lakásunk meghatározó elemei, életünk részei. Költöztetésnél éppen ezért a bútorszállítás igényli a legtöbb odafigyelést, profizmust. Fontos ugyanis, hogy lakásunk berendezése sérülésmentesen megérkezzen új helyére, hiszen még sokáig használni akarjuk a költöztetés után is. Azonban nem csak a költözködés során válhat szükségessé a bútor szállítás. Ha lecseréli meglévő konyhaszekrényét, ha a nappalit rendezi be újra, gondoskodnia kell a régi bútorok elszállításáról. Hasonló a helyzet akkor is, ha új bútort vásárolt, amelyet egyedül nem tud hazaszállítani. Ha minket hív, nemcsak a cipekedéstől kíméli meg magát.


A bútorszállítás és a költöztetés két különböző munkafolyamatot jelent. Költöztetés alatt komplett, teljes háztartások, míg bútorszállítás esetén legfeljebb pár darab bútor átszállítását értjük. A bútorszállításhoz általában olyan kiegészítő szolgáltatások is szoktak tartozni, mint a bútorszerelés, csomagolás, vagy tárolás, raktározás.

Háztól házig, vásárlás esetén is

A bútoráruházak jelentős része lapra szerelve árulja termékeit. Ez jelent ugyan némi könnyebbséget a szállítás alkalmával, de főként logisztikai, raktározási szempontok vezetik ilyenkor az eladókat. A bútor összeszerelése azonban nem feltétlenül annyira egyszerű, mint ahogyan a gyártók azt hangoztatják. Még egy gyakorlottabb barkácsolón is kifoghatnak egyes darabok, arról nem is beszélve, hogy órákba telhet mire sikerül összeállítani a bútort.

A bútorok épsége az első. Ennek érdekében érdemes csomagolni őket, különösen a kárpitozott darabokat. Ezzel biztosítható, hogy a teherautóban se érje őket semmiféle kár. Autóinkban mindig rendelkezésre állnak csomagolóanyagok,sztreccs fólia, buborékfólia és élvédők, azonban kérjük, az előzetes egyeztetés alatt jelezze, ha szeretné, hogy csomagoljuk bútorait.

Bútorszállítás megbízható, profi szakemberekkel

A bútorszállításnál nem feltétlenül kell a bútorokat szétszerelni. A legtöbb esetben összeszerelt állapotban szállítjuk őket, ezzel megspórolva a szét és összeszerelésre fordítandó időt, pénzt és energiát.

Néhány esetben azonban szükséges a szétszerelés. Például ha az ajtón nem férnek ki vagy ­be a bútorok, esetleg jellegükből fakadóan célszerű a szétszerelés (pl. emeletes ágy), vagy abban az esetben, ha szállítás után a megrendelő nem felhasználni, hanem elraktározni szeretné az adott bútordarabot. A költözéshez mindenképpen szükséges bútorszerelést felár nélkül vállaljuk.

 

Bútorszállítás esetén a bútorok csomagolása főleg abban az esetben ajánlott, ha valamilyen része textíliából készült, vagy textília bevonattal van ellátva. Ebben az esetben bútorszállítás előtt érdemes valamilyen fóliával befedni, megvédve ezzel a különféle szennyeződésektől a bútort. Kivételt képeznek ez alól az antik bútorok, melyeket speciális csomagolással szállítunk következő rendeltetési helyére. A csomagolás egyrészt a portól, nedvességtől, másrészt a sérülésektől óvja meg a bútorokat. Amennyiben a csomagolást raktározás céljából kérik, úgy érdemes azt külön jelezni a diszpécserszolgálatnak, mert ebben az esetben eltérő módon történik a csomagolás.

Ma-kiköltöztető

A Ma-Kiköltöztető 2008 óta van jelen a költöztetésben és raktározásban. Eredetileg egy teherautóval és egy álommal indultunk útnak, hogy megvalósítsunk egy megbízható költöztetéssel foglalkozó céget. Azóta többen lettünk ugyan, de céljaink nem változtak; jobban szolgálni ügyfeleinket, segíteni a költözés fáradságos folyamatában, szállításban.